My prize and my privilege

is to serve and to protect

Enroll. Change one thing, Change everything.

Such minor changes, such huge consequences.
Roll over or roll on to vote to view Butterflies use their senses of sight, touch, hearing, smell, and taste to survive in the world, find food and mates, lay eggs in an appropriate place, migrate, and avoid hungry predators.

Friday, December 31, 2010

Thursday, September 16, 2010

KSP


I do see everything in black and white
or in days and nights as all that is in function
and yet put colours and shades of light in them
to see the small differences humans will make
to create their own variations and styles
no matter how irrelevant they may be
and misrepresent in that whole
that does function so very well
so very perfect
on its own .

Monday, August 16, 2010

KSP unit - President Line

Politiken handlar ytterst om personliga problem
Det som är bra för min kropp är bra för nationen.
Då fungerar mitt tänkande som nationens ämbetsverk för ledning och styrning.
Mitt omdöme är sunt och balanserat som hos rättsväsendet och det psykologiska försvaret
Mitt immunförsvar är pålitligt och effektivt som nationens, såväl militärt som civilt.
Min kropps vätske- och närings balans är lika bra som statens finanser och det ekonomiska försvaret.
Mina relationer till andra för den dagliga livsföringen är som nationens diplomatiska förbindelser med omvärlden.
Jag känner mig trygg i min bostad året runt som nationen i en världsdel skyddad från natur katastrofer.
Jag lär mig vad som är viktigt i livet som nationen skaffar sig kunskaper för att kunna klara av påfrestningarna pga relationer med omvärlden och klimatförändringar.
Jag ägnar mig åt ett fritidsliv i rekreationssyfte och ett eget välbefinnande som nationens behov av åter- och tillväxt efter en tid av svårigheter med förluster och bortfall av tillgångar.
Jag får vård och stöd när jag har reducerad prestationsförmåga som när nationen hamnar i kris situationer med en minskad hushållnings volym eller brist på nödvändiga varor eller tjänster.
Jag har möjlighet att flytta pga förändringar i min omgivning som när nationen omlokaliserar tjänster och verk nödvändiga för att kunna försäkra nationens tillgång till resurser för självhushållning.
Jag har rätt till sjukvård vid sjukdom och kroppsskada eller annat lidande som nationen för att kunna återhämta sig från skador och lidande p g a naturkatastrofer, invasionskrig, eller sabotage.
Jag har rätt till fri-etableringsrätt för att kunna försäkra ett näringsidkande för att leva sunt och hälsosamt som nationen skall kunna ha verk och institutioner för nationens funktionalitet under alla omständigheter och väder utan driftstörningar.
Jag är befriad från platser olämpliga för min hälsa och fortsatt överlevnad och fortlevnad som nationens tillgångar av nödvändiga livsformerna i fauna och flora och andra naturtillgånger.
Jag har möjligheter till en kvalitativ fortbildning och personlig utveckling som nationens behov av att kunna förbättra sina tillgångar främst för att kunna förädla värdet av de samlade varorna och tjänsterna.
Jag kan resa och ha ett nätverk som nationen skall kunna ha i omvärlden som tillåter en byteshandel och en rörlighet av nationens intressen när så krävs.
Jag skall kunna rulla som för nationen att kunna hålla sig rullande.

Thursday, March 11, 2010

Hur Presidentämbetet blir till.

I Presidentmammans äggstockar mognar äggen och förflyttar sig långsamt i äggledarna. Dock är de livlösa tills befruktning sker där. I Presidentpappans testiklar bildas samlagsdugliga och livliga spermier. Från testiklarna går det smala rör till urinröret som finns inuti penis. När svällkropparna fylls med blod blir Presidentpappans penis styv och kan föras in i Presidentmammans slidöppning för att kunna tömma spermierna i slidan så att Presidentmammans ägg kan befruktas i äggledarna och sedan växa i livmodern. Presidentämbetet är därmed förkroppsligad i Sveriges Förenade Nationernas Presidentbarnet som nu växer i Presidentmammans livmoder och kallas foster. Det får syre och all näring genom navelsträngen, som är en förbindelse mellan Presidentmamman och Presidentbarnet inne i magen. Efter en tid, omkring den 19:e september 2010, blir Presidentbarnet färdigt för livet utanför Presidentmammans kropp.
Hälften av arvsanlagen till Presidenten kommer från Presidentmamman och den andra hälften från Presidentpappan. I naturen behövs ingen kvotering. Man kan säga att det är jämställt i Presidentämbetet. Där är det lika många kvinnliga kromosomer som manliga kromosomer. I den enda äggcellen finns till exempel alla anlag som det lilla Presidentbarnet ska få från mamman och i spermien, som ochså är en cell, ryms alla anlag från pappan.
Från allra första början var det befruktade ägget bara en enda cell och den delade sig i två celler och de delade i sin tur. Och så forsatte det många, många gånger tills hela kroppen hade byggts upp.
En del av de nya cellerna behövs för att fostret skall växa och andra ersätter gamla utslitna. som måste bytas ut. Cellerna lever olika länge. Till exempel, celler som bildar skellettbenen lever i många år, och de flesta av cellerna i hjärnan och nerverna lever under hela livet.

Tuesday, February 2, 2010

Förhållandet till den Andre

Precis som den Andre förhåller sig till tingen kan den också förhålla sig till mig. Jag blir först varse mig själv genom den Andre. Det är inför dennes blick som jag blir medveten om mig själv, min existens. När den andre förnimmer mig stelnar jag till objekt. Då den Andre blir ertappad med att tjuvtitta i ett nyckelhål blir jag varsebliven av någon annan, det vill säga då den Andres blick får mig att stelna till ett objekt. Och därmed blir jag även varse mig själv. Vi kan nämligen inte själva bli varse oss själv. Vi kan med andra ord inte vara objekt och subjekt samtidigt. ”Det är alltså först genom den Andres blick som jag kan bli varse mig själv.
Vi är helt utlämnade till den Andre när det gäller kunskapen om oss själva. Den Andre ger mig också insikten om att jag inte är ensam i min värld, och att denna värld redan har meningar som den fått från andra subjekt. Även om tingen har sin egen betydelse för mig så har vissa ting redan en mening. Våra redskap har ju redan en mening som de fått av våra förfäder. Det utesluter förvisso inte att jag kan förändra deras mening och göra vad jag vill med dem.
När jag till exempel ber någon om hjälp så innebär det att jag ber den Andre att uppge sin frihet för att hjälpa mig. Jag värderar alltså min frihet och min vilja att uppnå mitt mål högre än för den Andre att göra samma sak.
Jag vill bli Sveriges Förenade Nationernas President. Jag vill ha Din röst.
Men vilka två personer är i precis samma situation? Alltså, vilka har genom livet fattat exakt samma val? Ingen! Att jag gör ett val behöver inte alls innebära att jag anser detta vara gott för alla andra individer. Och valet måste anses som individuellt.
Vi är alltid ansvariga för våra handlingar. Men inte nog med det, vi bär även ansvar för dem som fattar samma beslut som vi. Genom att välja en väg har jag ju också visat andra den valmöjligheten, och den möjligheten anser jag i så fall även vara god för dem som väljer den efter mig. Därmed blir jag även ansvarig för de som fattar samma beslut efter mig. På detta viset kan flera enas om något gemensamt utan att för den skull uppge sin frihet.
Staten Sveriges Förenade Nationerna är förkroppsligade i Presidentämbetet.
Där Cellen är den funktionella och strukturella enheten i alla levande organismer; den kallas ibland för "livets byggsten". Vissa organismer, till exempel bakterier, består av endast en cell vardera. Andra organismer, till exempel människor, består av flera miljarder celler vardera.
Presidentens Kropp är uppbyggd av celler
Kroppen är uppbyggd av en mängd små delar som kallas celler. Varje cell är en egen levande enhet som kan föröka sig, ta emot olika typer av information och sköta sin egen ämnesomsättning. Även om cellerna fungerar på ett likartat sätt finns det skillnader mellan dem. En del celler har till exempel specialiserats så att de är bra på att röra sig, medan andra är bättre på att ta emot information.

Tillsammans med andra celler som fungerar på samma sätt bygger cellerna upp vävnader, till exempel muskulatur och ben. Vävnader bildar i sin tur organ, som hjärta och lungor. Tillsammans är vävnaderna och organen vår kropp. Tack vare att cellerna fungerar olika kan kroppen bli så komplex som den är.

Många miljarder celler
Kroppen hos en vuxen person innehåller ungefär 100 000 miljarder celler. Alla celler är inte helt lika, utan har olika uppgifter. Därför har de också lite olika utseende. Nervceller har till exempel långa trådliknande utskott så att de kan leda information till andra delar av kroppen.

Cellerna är mycket små. Äggcellen, som är kroppens största cell, är ungefär en tiondels millimeter i diameter. Kroppens minsta celler, de röda blodkropparna, är bara några tusendels millimeter i diameter.

Celler består till cirka 80 procent av vatten. Resten av vikten är proteiner, fetter, kolhydrater som till exempel socker samt arvsmassan, DNA.