My prize and my privilege

is to serve and to protect

Enroll. Change one thing, Change everything.

Such minor changes, such huge consequences.
Roll over or roll on to vote to view Butterflies use their senses of sight, touch, hearing, smell, and taste to survive in the world, find food and mates, lay eggs in an appropriate place, migrate, and avoid hungry predators.

Wednesday, December 27, 2017

‘Pleased to make your acquaintance and for Your continued support.'

I find myself in an act of someone carefully observing me for sometime and whispering to someone else secretly. I open my eyes for an instant and hear small children standing next to my bed. I hear some translation between the children and someone else. The children are expressing good wishes for the time to come in a language I do not understand. So I decide to say exactly what they say not knowing what they are saying or what I am saying. There is a laugh here and a giggle there but I am awake now and I can feel my legs moving. Happy New Year. 
To find the right school needs a deep study and thought for expressing profound truths in a simple language. It is a display of science to amuse and to enjoy the ability to influence the audience and to arouse the masses from a deep slumber of chronic ignorance. The experiments are of a simple method but the effects are of an artistic genre in which realistic narrative and naturalistic techniques are combined with surreal elements of dream or fantasy, with colours and techno  lighting, sound and scenery. Beautiful and delightful in a way that seems removed from everyday life. The occasion is a festivity as with fireworks to mark the senses that stem from a notion of ‘opening out’, giving rise to the sense ‘development’ of natural sciences. A fun fare ride in a process which is based on presently valid scientific methods. Much like the parents day for families to gather once a year at the the STTC Demonstration School.  
Remain in existence or operation for the discussions continue throughout the year. 
Happy New Year 

Taking personal responsibility.


Taking personal responsibility is having the opportunity and ability to act independently and take decisions without authorisation. Then come the moralists and speak of a moral obligation to behave correctly towards or in respect of others. Examining the nature of ethics and the foundations of good and bad, character and conduct bring about principles of right and wrong concerned with and derived from the code of behaviour that is considered right or acceptable in a particular society. The analogy between insect society and human city is not new in the sciences of zoology and entomology related to biology and sociology. Are the morals and ethics of the humans then applicable to the insects? How do the humans control the state or fact of having a duty to deal with something or of having control over someone, apply to the insects? 

Monday, December 18, 2017

Så här planerar Presidenten för Nationens bästa.

Så här planerar Presidenten för Nationens bästa.
Hur hänger allting ihop och hur generar vi pengar för att betala för vår överlevnad och fortlevnad? 
Största kostnadsposten är till sjukvården.
En förvärvsarbetare betalar skatt som går till sjukvården.
Personalen inom sjukvården ska finnas i beredskap för att hjälpa patienterna. 
Dessutom ska de kunna planera sjukvården för att förebygga dålig hälsa.
Om förebyggande hälsovården fungerar fullt ut kan personalkostnaderna begränsas till beredskap och utveckling.
Personalen inom sjukvården betalar skatt som går till sjukvården men också till skolan.
Personalen inom skolan ska finnas i beredskap för att hjälpa eleverna.
Dessutom ska de kunna planera skolan för att förebygga utslagning och misslyckande i samhället.
Om förebyggande skola fungerar fullt ut kan personalkostnaderna begränsas till beredskap och utveckling.
Personalen inom sjukvården och skolan betalar skatt som går till sjukvården men också till skolan samt vård och omsorg.
Personalen inom vård och omsorg ska finnas i beredskap för att hjälpa individer med särskilda behov av omsorg, vård och stöd.
Dessutom ska de kunna planera vård och omsorg för att förebygga en ökning i kostnader för sjukvården och skolan.
Om förebyggande vård och omsorg fungerar fullt ut kan personalkostnaderna begränsas till beredskap, stöd och utveckling.
Förebyggande verksamheten inom sjukvård, skola och omsorg och vård tangerar, var och en på sitt sätt, delar av varje individs fritid. I fredstid är det av stor betydelse att sjukvård, skola med omsorg och vård samt fritid hittar beröringspunkterna i delar av försvaret, turismen och miljön. 
Utbildning och forskning skapar definitioner på välfärd och ekonomisk styrning som grundar sig på en metodutveckling, forskning och utveckling som har stöd i beprövade och vetenskapliga studier samt operationella definitioner som avspeglar kunskapens värde vid dess tillämpning i olika sammanhang och former av samhällsbildningar.
 Näringslivet genererar sina egna varor och tjänster i ett kretslopp som hämtar sina råvaror ytterst från naturen. Råvarorna är en bas för all industriell tillverkning, även för alla fastighetsbestånd. Värdet och nyttan av näringslivets varor och tjänster ska vara noll som således är i balans som råder mellan produktionen och konsumtionen i det ekologiska kretsloppet, däri ingår människor och djur, som råder i naturen.
Varje fastighetsbestånd är behovs anpassat. Ett fastighetsbestånd är alltifrån jord som nyttjas för att generera föda och bränsle för människor och djur, till vatten reservoarer och luft tunnlar som nyttjas för att generera energi.
Bostäder är ett grundläggande behov som genereras med de boendes insatser. Värdet på bostads bestånd genereras med det arbete som åtgår för att nyttja och förädla råvarorna och kunskaperna för att forma varje lösning på boende.
Tillgången av råvaror förädlas i stor skala genom ett samarbete med högre utbildning, forskning och utveckling. Varje form av entreprenörskap på en mindre skala är ett pilot projekt för näringslivet och samhället i stort.  
Infrastrukturen är ett fastighetsbestånd som genereras med material och arbetskostnader för främst vägar, järnvägar och hamnar samt flygfält. Näringslivet, universitet och forskning gör gemensamt investeringar i utbildning och forskning i samspråk med försvarets, turismens och miljöns intressen. Allting kretsar kring kunskapsförädling och tillgången av råvaror. Syftet med en infrastruktur är för att möjliggöra för kommunikation och en rörlighet av människor, tjänster och varor inom, först och främst, de egna territoriella gränserna av en suverän stat. Därmed göra någonting tillgänglig för alla.
Migration har två sidor. Den ena sidan som bidrar till näringslivets arbetskraftsreserv kallas svart och den andra sidan som är en resurs för staten kallas vit. Den svarta delen ska bära sig självt, på samma villkor som näringslivet i sin helhet, utan att belasta eller beröra statens totala kretslopp. Den vita delen ger inkomster till staten i skatt. Det är den svarta sektorn som genererar den största delen av värdeökningen i fastighetsbestånden idag, till förmån för näringslivet, förutsatt att bankerna är beredda att tillhandahålla tjänster för ett system av penningtvätt, under överinseende av staten, som saknar stöd i de reella förhållandena som balanserar ett naturligt kretslopp. Det sistnämnda är således en artefact som möjliggör för spekulation.
Staten är det rådande tillståndet för hela fastighetsbeståndet som avgränsas inom det reglerade luftrummet och de territoriella geografiska  gränserna. Häri ingår jord, vatten och därtill hörande råvarorna såsom natur tillgångar och tillhörande fastighetsobjekt som inbegriper ett ansvar för alla utsläpp som genereras av det egna fastighetsbeståndet och den verksamheten som där bedrivs med artificiella metoder. De organiska tillgångarna utgörs av ett djur- och växtliv, men också av de humana medborgarna, deras husdjur och allt utsläpp och avfall. Medborgarna är statens organiska resurser. 
En människas resurser nyttjas för att utföra arbete för att kallas arbetskraft.
Således är rättsväsendet, försvaret, finanser och UD stabs funktioner som utgör service organ eller kontroll organ för statens förvaltningar och vid förekommande fall beredande instanser för riksdagen. Det är främst rättsväsendet och finanserna som reglerar medborgarnas rättigheter och skyldigheter. Statens förvaltningar är helt och hållet skattefinansierade och saknar förmåga att generera ett egenvärde. Staten är således av folket, genom folket och för folket enligt den demokratiska ordningen som gäller. Staten är ett uttryck för det symbios förhållandet som uppstår naturligt mellan den offentliga sektorn och den privata sektorn - dvs samhällskontraktet mellan staten och individen eller medborgaren.
Fördelningspolitik syftar till att skapa ett rättvist system för byte av varor och tjänster och därmed upprätthålla en utjämning i människornas sociala och ekonomiska förhållande. Näringslivet och det politiska systemet är underordnat naturens villkor som är de samlade miljöfaktorerna i balans, nödvändiga för allt liv. Således saknar pengar ett egenvärde eftersom de utgör bara en säkerhet i form av ett betalningsmedel för att hantera byte av varor och tjänster på ett praktiskt sätt. Pengarna kan med fördel ersättas med ett inbördes fortroende skapande förhållande (system) med en infrastruktur där det nuvarande banksystemet alltmer ersätts med “on-line” tjänster. Varje bank (lägesenergi) ersätts således med ett kontinuerligt flöde (rörelseenergi) i ett kretslopp som är i balans för såväl varje individ som delar av och hela kretsloppet. Kretsloppet byggs upp av en infrastruktur som säkerställer de berörda individernas och delen av och hela kretsloppets flöde för att möta den faktiska efterfrågan av hela konsumtionen med ett anpassat utbud av alla produktions insatserna relaterade till och därtill hörande återanvändning genom en funktionell avfallshantering. Hela kretsloppet tillgodoser således de berördas totala behov i varje läge.
Ett kontinuerligt flöde som ersätter dagens betalningssystem blir jämförbar med ett upprätthållande av en kultur där produktionen och konsumtionen håller en ganska hög nivå av förutsägbarhet och säkerhet för spelarna att kunna slappna av tillräckligt och för att känna sig bekväma för att söka aktualitet och kreativitet i det existensiella varande av tid och rum.  
Med ett välfungerande system som förebygger varje form av motstånd med onödiga organiska, materiella och energi förluster, i varje hel eller del av kretsloppet, kan kostnaderna (förlusterna) för varje del i staten reduceras och anpassas för att kunna upprätthålla ett beredskap och för insatser till erforderligt utveckling och uppdatering. Kostnaderna är ytterst ett uttryck för energiförbrukningen som är en förutsättning för att kunna upprätthålla och underhålla de livsuppehållande funktionerna för allt liv. Personalkostnaderna kan då anpassas till de verkliga behoven och en sund energiförbrukning för att hålla arbetsinsatserna på en relevant nivå. Arbetstiderna kan förkortas och tid och resurser för utbildning, forskning och utveckling utökas. Meningslösa arbeten och en slösaktig energi förbrukning kan saneras för att ge medborgarna ett ökat utrymme för personutveckling med relevanta laborationer och en meningsfull fritid. Livskvalitén kan således upprätthållas där varje individ uppnår den optimala graden av sitt självförverkligande. 

Det väsentligaste med en sådan utveckling är att varje individ får insikt i att Love, Religion och Crime är kontra produktiva i varje sammanhang och att the Game är det centrala i varje individs liv. Varje hållbart kretslopp skapar ett egenvärde i sin helhet och ett egenvärde för varje individ som ingår i helheten. Social och ekonomisk jämlikhet uttrycks således i varje individs grad av personlig tillfredsställelse.